Activiteiten voor kinderen

Weekendonderwijs

Daar Al Qor’aan Arri3aya verzorgt elk weekend arabische lessen voor kinderen tussen 5 en 16 jaar gebaseerd op de “An-Nooraniyah” methodiek. Deze methodiek zorgt ervoor dat kinderen snel in staat zijn om het Arabische schrift te leren lezen, waardoor zij de Qor’aan zelfstandig kunnen lezen en memoriseren.  

Wij hebben als doelstelling kinderen te begeleiden in het memoriseren van de Qor’aan zodat als zij de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt, een groot deel van de Qor’aan hebben gememoriseerd.

Op dit moment kunt u uw kinderen NIET inschrijven voor weekendonderwijs, omdat we helaas met een grote wachtlijst zitten. (wachttijd minstens 2 jaar tenzij er zich ontwikkelingen voordoen)

Huiswerkbegeleiding

Het verzorgen van huiswerkbegeleiding voor basisschool- en de middelbaarschoolstudenten, door ervaren personen. Wij bieden huiswerkbegeleiding in de volgende vakken: Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde.

Inschrijven is verplicht.

 


Activiteiten in het Nederlands

Basiskennis Islam (16+)

Kun je niet aansluiten op de Arabische lessen, dan bieden wij de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Nederlandse lessen aan te sluiten. Deze lessen worden elke dinsdagavond verzorgd tussen 19:00 t/m 21:00 voor zowel broeders en zusters, 

Inschrijven is verplicht.

Jongerenavonden

Een van de mooie activiteiten waar de jongeren behoefte aan hebben, zijn jongerenavonden. Tijdens deze avonden worden hedendaagse thema’s behandeld en de nodige handvatten meegegeven. Dit wordt op een laagdrempelige manier gedaan. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en voel je vrij om langs te komen zoals je daar prettig bij voelt.

Activiteiten alleen voor zusters

Wordt aan gewerkt

Zijn er activiteiten waar jij als zuster behoefte aan hebt of ben jij iemand die graag een steentje wilt bijdragen bij het organiseren van activiteiten, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen.

Activiteiten in het Arabisch

Islamitische wetenschappen

Is je Arabisch van een redelijk niveau en wil je je meer verdiepen in de geloofsleer, jurisprudentie of de fundamenten van het geloof, dan ben je ook van harte welkom om deel te nemen.

Locatie Ede:
Maandagavond van 19:00 t/m 22:00,

Dinsdagavond van 19:00 t/m 22:00,
Donderdag van 19:30 t/m 21:00.

Locatie Den Haag:
Maandagavond van 19:30 t/m 22:30,

Inschrijven is verplicht 

Studiedagen

Daar Al Qor’aan Arri3aya streeft ernaar maandelijks een Arabischtalige studiedag te organiseren met elke keer weer een boeiend thema.  Wij starten een studiedag met een gezamenlijke middageten om vervolgens de studiedag voort te zetten met zeer actuele en boeiende thema’s onder het genot van een drankje en een hapje.

Online lezingen

Daar Al Qor’aan Arri3aya organiseert incidentele en structurele lezingen die voor iedereen te volgen zijn via onze sociale media kanalen.

 

Activiteiten omtrent de Qor'aan

Qor'aanmemorisatie voor volwassenen
(Hifd Al-Qor’aan)
zaterdag

Kunt u zelfstandig de Qor’aan lezen en wilt u de Qor’aan memoriseren dan bent u van harte welkom in onze stichting. Iedere zaterdag van 07:00 – 09:00 bieden wij Qor’aanlessen aan, verzorgd door drie professionals. Dit gaat vervolgens gepaard met een gezamenlijk ontbijt. Daarnaast stellen wij Arri3aya beschikbaar (zondag: 13:00 – 17:00) voor mensen die zonder begeleiding de Qor’aan willen memoriseren.

Koranmemorisatie voor alle leeftijden
(Hifd Al-Qor’aan)
zondag

Kunt u zelfstandig de Qor’aan lezen en wilt u de Qor’aan memoriseren dan bent u van harte welkom in onze stichting. Iedere zondag van 09:30 tot 13:00 bieden wij Qor’aanlessen aan, verzorgd door twee professionals. Daarnaast stellen wij onze stichting beschikbaar van 13:00 tot 17:00 uur voor mensen die zonder begeleiding de Qor’aan willen memoriseren